W4D_logga_fade

Frågor & svar

Om att sälja våra klimatsmarta produkter

Vad kostar produkterna och hur mycket tjänar klassen / laget?

Våra klimatsmarta produkter kostar från 70 kr upp till 260 kr. Ni behåller hela 50% av detta.

Vad ingår i säljpaketet och vad kostar det?

Säljpaketet innehåller allt ni behöver för att komma igång med försäljningen. Det innehåller produktkataloger, beställningslistor och
varuprover. Varuproverna får ni behålla efter avslutad försäljning. Säljpaketet är gratis och vi bjuder på fraktkostnaden.

Vad innebär det att vara kontaktperson?

Den som är kontaktperson ansvarar för ekonomin. Kontaktpersonen ansvarar för att lägga order och får även leveransen av alla beställda produkter. Eftersom kontaktpersonen är ekonomiskt ansvarig görs en anmärkningskontroll.

Kan vi sälja till företag?

Ja, det är ett bra sätt att tjäna pengar. Ert lag/förening/skolklass skriver bara ut ett kvitto till företaget. Om företaget beställer för minst 4.000 kr kan Work4Dreams skicka en faktura till företaget med specificerad moms. Kontaktpersonen får mer information om detta då ni beställer säljpaketet.

Hur lång tid pågår en försäljning och när kan vi räkna med att vi får ut vår förtjänst?

En försäljningsperiod pågår 2-5 veckor. Räkna med att det tar ca 1 - 2 månader från det att ni beställer ert säljpaket till dess att ni
levererat era sålda produkter och får era pengar.

Hur beställer vi produkterna vill sålt?

Kontaktpersonen loggar in och beställer på vår hemsida.

Vad kostar frakten?

Frakten för säljpaketet och leveransen av produkterna står vi för. Dessutom bjuder vi på ytterligare en frakt för efterbeställningar över 500 kr inom 30 dagar efter den första leveransen.

Behöver vi lägga ut pengar?

Nej, kontaktpersonen får en faktura som ni betalar när ni har fått betalt från era kunder, dock senast 14 dagar efter leveransen. Kom ihåg att ni endast behöver få in hälften av summan ni sålt för när ni ska betala fakturan, då summan på fakturan är på hälften av hela er försäljningssumma. Resterande behåller ni som er förtjänst till klasskassan eller föreningskassan.

Hur lång är leveranstiden och vart levereras produkterna?

Vi levererar produkterna inom 7 arbetsdagar till servicepoint vid order under 5000kr eller till hemadress eller företagsaderss/skolan vid order över 5000kr. Under den pågående pandemin har våra leveranstider blivit något längre, ibland upp till 14 dagar.

Vad händer om kunden ångrar sitt köp?

Era kunder har 14 dagars full returrätt på allt de köper. Varan återlämnas till säljaren som sålt den. Ni kan välja att sälja varan eller returnera den till Work4Dreams inom 21 dagar efter vår leverans. Ni står då för returfrakten själva

Kan kunden byta sin vara?

Era kunder har 30 dagars bytesrätt. Byten och reklamationer skickar kunden direkt till Work4Dreams.